Sunday, October 21, 2012

SEM 5

Wah...dah lama gila aku x update blog...dikesempatan pagi ni ade plak peluang nk hupdate blog aku yg entah hape-hape ni... hhahahah

First of all, aku nk bgtau yg aku dh 1 bulan lebih la kat sem 5 ni.. best jugak, tension pon start skrg sbb byk assignment yg perlu digempakkan.

Sebelum start sem, aku de buat rayuan kolej.. mmg la kalau dh nama pon ryuan memang la pihak kolej campak je kita kat mana2 kan?so aku dapat la duduk 1 rumah dengan akak2 post dip part6. napaknya aku masih muda lagi... hahahah....

Aku nak cerita pasal housemate2 aku.. akak2 ni...hehehe.. 1 rumah 8 orang, 6 orang kakak(k.imah,k.hajar,k.ada,k.wina,k.mimi n k.nani), sorang lagi housemate lama aku nuratika.. yang ke lapan semestinya la aku kan...hahahah

k.imah: bestt, cool, sempoi, kecik je orangnya.. bgi aku k.imah ni hebad sbb xpernah miss masuk IID... memang berkepuk la kan sijil dia..  pernah menang emas.. aku pon tumpang bangga... k.imah tror photoshop, bygkan form3 dh berjnak2 dgn photoshop, pdahal time tu word pon xtahu lagi.. mana x hebad mengedit kan.. yang paling best, kak imah ni orag JAWA.. memang geng la, nk ngumpat pon sng org xpaham... orang johor..masa awal2 masuk rumah, auegt dia junior, rupanya dh part6 mane xnya,badan dh la kecik.. sorry kalau kak imah baca post ni..hehehe =)

k.hajar: org susah nk describe dia... sebab dia lbih kurang cam aku.. muka dia je nmpk garang tp orgnya baik je.. selalu jugak ktorng tdo lewt layan fb main komen2..k.imah, k.hajar bila dh bergabung 2-3 pagi mmg la kitorang gelak xmau benti..hahaha... BONANZA BONANZA BONANZA..

k.ada: nk nil agi sorang cute jugak mcm k.imah, org klate.. nampak mm happy go lucky orgnya, sampa kita xtau time bila dia sedih..k.ada la yang paling menceriakan rumah 3D17 ni.. kalau dia xde mmg la sgt sunyi mcm x berpenghuni..hahaha... seronok la kalauborak ngn dia, nama ktorang dah la sama,kadang2 kalau orang panggil dia akupon terpandang sekali...malu blushing... hahahah...

k.nani...korang nak tau, muka dia sebijik macam julia zigler.. pemalu orgnya, org kelantan mcm k.ada.. aku bg gelaran kt dia julia si gila atau orked.. heheheh.. dia slalo ckp aku 'bekeng' sbb aku slalo buat muka garang dgn dia... tp aku xgarang pon sbnrnya...

k.wina n k.mimi: dalam proses mengenal.. sebab jarang berakap dgn dorang.. next time aku updte pasal dorang.. kalau boleh aku nk gak attach gambar sekali.. 

nuratika: rasa korang dah kenal kot.. dah masuk 3sem aku ngn dia rumah sama, bilik pon sama..hahah..best.



cuti midsem dah start, k.imah la orang first yg cabut dulu...hahahah... hati2 kak, miss u.. see u next 2 weeks.. smpai sini dulu la.. dah ngntuk pulak..


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... SAYANG KORANG1

3 comments:

Nuratika Musa said...

salam,
selamat bercuti,
selamat hari raya aidiladha,
aku sayang kat ko gak,
jgn lupa lawat blog aku
http://nuratikamusa.blogspot.com/

Hanami Fernida said...

untungla...seoul darden jom...heheh

mAzNiAtuL aDaWIAH said...

selamat bercuti jugak tika... hehehehe... tia, jomla hujung sem nnti..hihihi...