Sunday, October 21, 2012

SEM 5

Wah...dah lama gila aku x update blog...dikesempatan pagi ni ade plak peluang nk hupdate blog aku yg entah hape-hape ni... hhahahah

First of all, aku nk bgtau yg aku dh 1 bulan lebih la kat sem 5 ni.. best jugak, tension pon start skrg sbb byk assignment yg perlu digempakkan.

Sebelum start sem, aku de buat rayuan kolej.. mmg la kalau dh nama pon ryuan memang la pihak kolej campak je kita kat mana2 kan?so aku dapat la duduk 1 rumah dengan akak2 post dip part6. napaknya aku masih muda lagi... hahahah....

Aku nak cerita pasal housemate2 aku.. akak2 ni...hehehe.. 1 rumah 8 orang, 6 orang kakak(k.imah,k.hajar,k.ada,k.wina,k.mimi n k.nani), sorang lagi housemate lama aku nuratika.. yang ke lapan semestinya la aku kan...hahahah

k.imah: bestt, cool, sempoi, kecik je orangnya.. bgi aku k.imah ni hebad sbb xpernah miss masuk IID... memang berkepuk la kan sijil dia..  pernah menang emas.. aku pon tumpang bangga... k.imah tror photoshop, bygkan form3 dh berjnak2 dgn photoshop, pdahal time tu word pon xtahu lagi.. mana x hebad mengedit kan.. yang paling best, kak imah ni orag JAWA.. memang geng la, nk ngumpat pon sng org xpaham... orang johor..masa awal2 masuk rumah, auegt dia junior, rupanya dh part6 mane xnya,badan dh la kecik.. sorry kalau kak imah baca post ni..hehehe =)

k.hajar: org susah nk describe dia... sebab dia lbih kurang cam aku.. muka dia je nmpk garang tp orgnya baik je.. selalu jugak ktorng tdo lewt layan fb main komen2..k.imah, k.hajar bila dh bergabung 2-3 pagi mmg la kitorang gelak xmau benti..hahaha... BONANZA BONANZA BONANZA..

k.ada: nk nil agi sorang cute jugak mcm k.imah, org klate.. nampak mm happy go lucky orgnya, sampa kita xtau time bila dia sedih..k.ada la yang paling menceriakan rumah 3D17 ni.. kalau dia xde mmg la sgt sunyi mcm x berpenghuni..hahaha... seronok la kalauborak ngn dia, nama ktorang dah la sama,kadang2 kalau orang panggil dia akupon terpandang sekali...malu blushing... hahahah...

k.nani...korang nak tau, muka dia sebijik macam julia zigler.. pemalu orgnya, org kelantan mcm k.ada.. aku bg gelaran kt dia julia si gila atau orked.. heheheh.. dia slalo ckp aku 'bekeng' sbb aku slalo buat muka garang dgn dia... tp aku xgarang pon sbnrnya...

k.wina n k.mimi: dalam proses mengenal.. sebab jarang berakap dgn dorang.. next time aku updte pasal dorang.. kalau boleh aku nk gak attach gambar sekali.. 

nuratika: rasa korang dah kenal kot.. dah masuk 3sem aku ngn dia rumah sama, bilik pon sama..hahah..best.



cuti midsem dah start, k.imah la orang first yg cabut dulu...hahahah... hati2 kak, miss u.. see u next 2 weeks.. smpai sini dulu la.. dah ngntuk pulak..


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... SAYANG KORANG1

Friday, May 4, 2012

post terbaru

Pagi ni aku p buang sampah, byk betul penuh n berat 1 plastik hitam,
dh xde org nk membuang biala aku yg buang drpd xwat pape bngun pagi....
pastu terus beli nasi AYAM yg dlm bahasa mandarinnya (jifan)

Sebelum buang sampah, aku msg kt tia, "tia, ko ade kelas pukul 10 kn?"
tia ckp "Aah kelas pukul 10"
aku ckp "imah xbangun lagi"
tia "pergi kejut dia cepat, nnti kalau lambat xleh masuk kelas"
aku "oke3"

Wah, imah ni tdo dgn nyenyak xsedar dh 9.35..

Aku ape lagi "Imah...imah...imah...imahhhhhh....kau ade kelas pkul 10 kn???"
imah jwb "pukul berapa skrg ni???!!! dgn muka yg terkejut"
aku jwb "dah pukul 10 lebih dah mah dgn muka annoying"
heheheheeh...

sedapnya mkn nasi ayam rm3 kat akak tu.. pedas pulak tu.. terangkat...kahkahkah..



Hari ni hari jumaat, ramai org gembira kalau dh ari jumaat sbb esok sabtu pastu ahad n cuti xde kelas..
aku plak xberapa nk gembira sbb mlm ni ade test edutech.. fuhhhh

study pon belum dh nk kene test.. adoi..

k la, cau dulu..



Sunday, April 15, 2012

malam yang paling MEMBOSANKAN

Ahad malam isnin...

sangat bosan.. 
walaupun kt rumah ade orang tp aku rasa sgt sunyi sebab tika, fiqa n imah a.k.a sahabat sebilik xde..

tika: balik umah kak dia. esok dia balik sini...
fiqa: ayah dia terjatuh, nasib baek dh stabil.. esok baru dia balik kolej semula...
imah: ke mana ea dia? aku pon tertanya2.. upa2nya dia de wat assignment kt umah kawan dia..

so, tinggal la aku sorang yg kebosanan ni..

sok ade test BEL, agak malas nk study..

jap lagi nak masuk tidur, mcm awal sgt la pulak tp sebab dh terlampau bosan, tidur je la drpd jadi mcm org gilerrrr je.. bye2..

Thursday, March 29, 2012

Tuesday, March 20, 2012

makan makan dan terus makan...

ish3... tajuk kat atas ni mmg xboleh blah kn.. arini aku p seoul garden kt OU.. mmg lapar la kan sbb 1 hari cuma mkn oat je.. pastu petang td dlm pkul 3 p seoul garden tok mkn2... kenyang la sgt sbb pkol 4.30 tu baru kuar dari situ.. dah rasa agak puas la dgn harga rm28 berbaloi dgn apa yang aku makan... hahah...
mkn2 smbil feeling2 keenakannya..huhuhu..

ni beberapa keping gambar yg sempat diambil..


dari belankang: azlin, min...
dari depan: aku, tika, fiqah...


puas la makan.. kenyang... dh 2 kali aku p tempat ni..

Sunday, March 18, 2012

bukit... bukit... bukit...

penat gak ye panjat bukit ni.. xdapat p broga, dpt panjat bukit kt puncak ni pon kira ok gak mcm kt broga cuma xdela tinggi sgt.. tp nk naik tu pon dh lelah.. seronok je rasa bila p ngn budak2 bilik, tika, imah n fiqah.. hujung minggu ni nak naik bukit tu lagi la.. agak mencabar fizikal dan mental gak..

ni la salah sekeping gambar yg ktorang snap ptg td.. hehehe...


dah la stakat kt sini dulu... aku nak mandi... busuk dah badan ni..

Saturday, March 17, 2012

Pagi SABTU yang INDAH...

Bangun pukul 10 pagi n xbuat pape.. on9 sambila dgr lagu guna headphone denagn kuatnya... hahahahaha... i like... pagi2 mcm ni agak seronok dgr lagu2 yang rancak bertemankan laptop... hahahahah...
Agak lapar rasanya..so, mkn oat je la pagi ni.. hih

Friday, March 16, 2012

petang yang BOSAN...

MEmang bosan petang ni dok sorang2 je kt umah... yg laen semua p kelas.. lin, min, fiqah, tika p kelas... mah pulak balik rumah spupu dia hantar barang... esok baru dia balik sini semula... ptg2 yg bosan mcm ni aku layan lagu plus tgk cerita pelangi kasih... memang seronok cerita ni... hehehe...



Lepas tu aku nk layan novel ni... nuratika musa yg sarankan.. dia ckp best, so tunggu dan lihat je la...
hahahah...

Wednesday, March 14, 2012

layan lagu-lagu with lirics...


Ptg2 mcm ni layan lagu je... bosan..
hahahah..
biasa la awal2 sem ni xbyk keja seo byk masa terluang..
untung la.. 
esok2 dah ade assignment baru kelam kabut.. tu yg syok..

pape pon ki layan lagu dulu... cau...

Monday, March 5, 2012

sem baru (sem 4)

inilah wajah semester terbaru aku.. makin tembam kan.. baru bli cermin mata sbb mata den bermasalah sikit.. burn duet tok beli henfon baru..
xpela duet habis tok benda yang lebih penting.. hehehe..



ni la gambar kawin kak angkat aku, umo dia baru 23 tapi dh kawin 3hb aritu.. smlm dia bersanding... mudah2an dia berbahagia selalu dengan pilihan hatinya tu en.syahir...
cun kann???


Wednesday, February 22, 2012

RESULT EXAM SEM 3

...aku x berani nak tengok lagi...
...seram sejuk je rasa...

Tuesday, February 21, 2012

CUTI-CUTI


Assalamualaikum….

Cuti-cuti ni agak membosankan la tapi tak kurang juga perkara yang menggembirakan… Banyak juga la dapat pengalaman time cuti ni..

            Sebelum cuti hari tu semua budak2 u dapat baucar buku rm200.. memang dah habis la aku guna…hahaha…tp memang berbaloi ibarat dapat buku free je.. mesti korang tertanya2 apa aja la yang aku beli dgn rm 200 tu…hemmm…
Memang la macam2 yang aku beli, alatan tulis, kertas A4, exam paper, notebook, buku2 rujukan tuk adik, novel2 tuk adik lagi sorang, buku latihan n kamus tuk anak2 buah, tafsir mimpi.. memang berbaloi2… kredit untuk kedai buku POPULAR n kedai buku SINAR.. walaupon guna baucar, masih dapat lagi diskaun sebab jadi ahli…hahahah…seronok3..

            Pengalaman yang paling tak dapat dilupakan ialah aku dilantik jadi suri rumah sementara mak aku tak ada kat rumah sebab mak aku kat hospital jaga nenek aku yang tengah sakit… agak tenat la mula2 sebab pasang tiub sana pasang tiub sini… kesian sangat sampaikan aku nak tengok pun tak sampai hati… memang la tengok zahirnya aku ni kuat and nampak tegas tapi hakikatnya hati aku ni lembut sgt and mudah tersentuh..apa lagi nangis tak karuan la aku jadinya bila tengok nenek aku yg kat icu.. kerap juga la aku p HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH KLANG nk jenguk mak dan nenek aku… tapi aku rasa seronok sangat bila dapat p hospital tu sebab dapat jumpa mak dan nenek aku.. xlupa gak dapat tengok doktor2 muda… hahahaha…
           
            Time jadi suri rumah ni banyak juga benda aku kena buat bangun seawal 5 pagi sbb nak masak untuk abah bawa bekal p kerja, then buat sarapan tuk abang2, adik2 dan juga anak buah yang berumur 2 tahun.. lepas dah siap semua tu, kemas2 rumah sikit memang la penat.. tp yg bestnya lepas tu aku sambung tidur balik…wakakakaka… disebabkan tak ada orang yang akan membebel kat aku, maka besar kepala la aku kt rumah semua orang p keje…hahahah…

            Ada satu lagi cerita.. kak angkat aku yang ku sayangi SITI NORAIN KAMARUDIN akan mendirikan rumah tangga pada tanggal 4 MAC 2012… aku sebagai adiknya tumpang gembira untuknya… insyaAllah adik akan datang majlis akak tu…mudah2an jodoh kalian kekal sehingga ke hujung nafas… amin..

            Lagi 2 minggu aku akan sambung masuk sem baru.. Alhamdulillah sem yang keempat ni aku still dpt kolej lagi.. yang paling aku gembira housemate yang lama masih sama rumah ngan aku.. seronok sangat.. salimah, atika, azlin, and min… dapat plak bilik 4 orang n no rumah plak 4E09 rumah yang panjang sama macam sem lepas.. yuran pklak berpatutan rm210 untuk 1 sem..lepas masuk sem baru aku tak tau la tekanan apa lagi yang akan menyimbah aku and sahabat2 seperjuangan dengan aku.. harap2 semua berjalan dengan lancar.

            Ya Allah lindungilah aku, keluargaku dan sahabat2ku… tenangkanlah hati kami dalam menempuh apa jua rintangan dalam kehidupan ini.. selamatkanlah kami daripada malapetaka dan lindungi kami di mana sahaja kami berada… panjangkanlah umur kami, murahkanlah rezki kami dn tetapkanlah iman kami… amin ya robbal alamin…

            Berita baik, Alhamdulillah nenek aku dah sihat balik… ptg tadi dah balik rumah… Cuma batu karangnya ja belum ok.. bulan depan p HKL plak nk wat rawatan…mudah2an semua berjalan lancar…

Tuesday, January 17, 2012

LAST OF SEMESTER 3...

Yahoooooo......!!!!!!


Akhirnya, berakhir gak penyeksaan ni selama dlm sem 3... agak r... memang pon rasa terseksa..


ptg td pukul 2.15-5.15 p.m paper last tok sem 3 ni...aku amik minor "record" so paper last td ialah paper recor (managing record in organization).. major yang aku study skrg ialah "system" INFORMATION SYSTEM MANAGEMENT... bila org dgr course ni je org akan ckp kita ni hebat sbb dorang tau course ni memang susah..


bagi aku, memang la susah smpai menangis2 tiap sem sbb nk siapkan projek.. yg nak tergelaknya dorang akan respect gler r kat kita dorang rasa ktorang ni hebat.... padahal aku rase biase2 je...


aku yg amik minor record ni plak rasa record lagi susah.. so, aku wat keputusan, xnk amik minor dah..aku nak mik elektif... MUKTAMAD...TITIK...




oK
mlm ni aku bersiap2 kemas umah n kemas2 barang sebab dah nak balik kampung...


yahoooo.....
seronoknya xterkata...


tp bila memikirkan balik ape yg aku jwb dlm exam td, teros terbantut rasa gembira tu...harap2 la lulus...
sekarang berdebar plak nak tggu result...mudah2an Allah membantu aku... Amin...


k r,
nak sambung kemas barang ade lagi yg xsiap...memang byk la nak kene pack ni...


cau cau..

Saturday, January 14, 2012

awal pagi sblm EXAM

tepat jam 3.20 a.m

still xtdo lagi sbb pkol9 nanti de paper REKOD..gudluck..

harini xtau r sebab pe mmg malas nk study, betol2 start pon tadi pkol 10 p.m lepas balik dari makan..
harap2 dapat wat yang terbaek nanti..

sekarang aku berseorangan..yang laen tgh tdo dlm bilik..aku kt luar sorang dok kat meja study..
xsabar nak pkul 9 pagi..hehehe... dah malas la nak baca..